Stobbenhorst 2 – Bornerbroek

Op het voormalig boerenerf van de fam Arkink blijft alleen de woning uit de tachtiger jaren staan en wordt gerenoveerd. De opdracht isom twee nieuwe, grote schuren te ontwerpen als vervanging voor de gesloopte vierkante meters. Het idee is om twee bijna identieke schuren te maken in vormgeving die gespiegeld staan ten opzichte van de oude as van de weg naar Delden, die nu is doorklieft met de snelweg A1. Dit kan werken als een symbolisch kader naar de historische verbinding met het landgoed Twickel. Twee identiek zwarte volumes refereren aan schuren op het landgoed Twickel. Moderne uitstraling gecombineerd met traditionele kap met grote overstekken.

In de schuren zijn happen weggehaald en ze zijn vigerend geplaatst om het verkeer als het ware op te vangen en de ruimte te omarmen. Er wordt een groene brink gecreeƫrd om er een modern boerenerf van te maken.CONCEPT

Verdraaiing volumes geeft een dynamisch en spontaan aanzicht net als bij oude boerenerven.

Het gebruiken van de richting van de bestaande bomenrij en deze uitbreiden met een soort brink op het erf.

Landschappelijke inpassing i.s.m. bureau Eelerwoude.